piątek, 22 listopada 2013

Szpinak z serem kozim, orzechami i owocami goji

Uwielbiam szpinak z dobrym octem balsamicznym i serem kozim. A jak dołożę do tego jeszcze orzechy, migdały, słonecznik i owoce goji to robi się naprawdę pożywnie i pysznie!




Składniki na 1 porcję:

  • 2-3 garści świeżego, umytego szpinaku bez "ogonków"
  • po garści: orzechów włoskich, słonecznika, migdałów
  • troszkę siemienia
  • mała garść owoców goji
  • pyszny twardy ser kozi (kilka plasterków pokrojonych obieraczką do warzyw)
  • chlust  octu balsamicznego
  • chlust oliwy
Orzechy, słonecznik i migdały złocimy na suchej patelni.
Na talerzu układamy szpinak, polewamy go balsamico i oliwą, mieszamy. Układamy ser kozi, posypujemy ziarnami i owocami goji. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz