wtorek, 12 czerwca 2012

Sałatka z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Szpinak z suszonymi pomidorami po raz kolejny. Jak zwykle pyszny. Sałatka jest bardzo pożywna i robi się ją tyle, ile trwa ugotowanie makaronu. My ją jedliśmy późnym rankiem, ale świetnie sprawdzi się również jako drugie śniadanie, szybki obiad czy kolacja. 




Składniki:
  • opakowanie młodego szpinaku
  • 200g makaronu pełnoziarnistego świderki
  • kostka fety
  • słoik suszonych pomidorów
  • świeżo mielony pieprz, bazylia, oregano
  • oliwa extra virgin
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie kroimy pomidory i fetę. Szpinak polewamy wrzątkiem. 
Mieszamy makaron, pomidory, fetę, szpinak, polewamy oliwą, doprawiamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz