wtorek, 27 grudnia 2011

Sucharki surimi

Fantastyczne! Pierwszy raz zrobiła je Zosia, jako że były wyśmienite wzięłam od niej przepis, trochę go zmieniłam i robię je na wszelkie spotkania, imprezy i kiedy mam ochotę coś pochrupać. Polecam je na sylwestra, zwłaszcza, że pastę można zapakować do słoika i nie trzeba się przemieszczać z miskami sałatek czy brytfankami ciasta. A smakują wszystkim, nawet przeciwnikom wodnych stworzeń. Nie wymagają talerzyków, widelczyków itp., są na jeden "chap!", a do tego ładnie się prezentują.




Składniki:
  • opakowanie surimi
  • 2 opakowania małych sucharków
  • mała czerwona cebula
  • szczypiorek
  • majonez+jogurt naturalny
  • kapary
Surimi (jeśli jest mrożone to rozmrażamy) oraz cebulę rozdrabniamy w blenderze. Dodajemy majonez wymieszany z jogurtem naturalnym (można dodać tylko majonez, ale wtedy jest bardziej kalorycznie) oraz pokrojony drobno szczypiorek. Mieszamy (można dodać odrobinę twarożku). Taką masą smarujemy sucharki, na które kładziemy kapary.




4 komentarze:

  1. Surimi bardzo lubię. Smakowite przekąski :).

    OdpowiedzUsuń
  2. nie przepadam za surimi, ale to jest naprawdę niezwykłe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wprost przepadam za takimi przekąskami i do tego jeszcze kapary, mm... jestem w niebie! :)

    Dziękuję za udział w akcji!

    OdpowiedzUsuń