Składniki na 2 porcje:
- 300g gnocchi
- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 2 łyżki kaparów
- 1/2 czerwonej cebuli
- ząbek czosnku
- oliwa
- 2 garści rukoli
- garść posiekanej pietruszki
- sól morska, świeżo mielony pieprz
- parmezan
Wstawiamy wodę na gnocchi, gotujemy je w między czasie, tak by były świeże i gorące.
Na oliwie na małym ogniu podsmażamy przepołowiony czosnek, gdy będzie rumiany (nie spalony!) wyjmujemy go i wrzucamy poszatkowaną cebulę żeby się zeszkliła. Następnie dodajemy tuńczyka, przyprawiamy. Naczynie zdejmujemy z ognia, dodajemy kapary, pietruszkę i więcej oliwy. Dodajemy ugotowane gnocchi.
Podajemy na rukoli i posypujemy parmezanem.
wygląda ciekawie:)
OdpowiedzUsuń