Składniki:
- 1/2 szkl. cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 i 3/4 szkl. białej mąki
- 1 duże jajo
- 1/4 słoika dżemu brzoskwiniowego
- 1 brzoskwinia drobno pokrojona
- 1 szkl. mleka
- 1/3 szkl. oleju
Wszystkie składniki suche mieszamy ze sobą. To samo robimy ze składnikami mokrymi (jajo, olej, mleko, dżem, brzoskwinia). Następnie suchą mieszankę wsypujemy do mokrej i krótko (!) mieszamy aż składniki się połączą. Następnie napełniamy ciastem papilotki do połowy wysokości i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut bez termoobiegu (babeczki powinny mieć złoty kolor).
Gdy babeczki ostygną ozdabiamy je kremem - można kupić szybkie do zrobienia kremy w proszku lub samemu zrobić krem z bitej śmietany. Obie masy dobrze się barwią.
KREM:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz