Wiem, że masło jest dobre dla naszego wzroku ( i wciąż pamiętam, że niektóre witaminy rozpuszczają się w tłuszczach), ale wg mnie jest zbędnym tłuszczem w kanapkach i dlatego go nie używam, choć tym razem skropiłam chleb olejem orzechowym. Do niedawna w ogóle nie jadłam pieczywa, a teraz rozkoszuję się różnymi kanapkowymi połączeniami -> więcej możecie pooglądać i zaczerpnąć inspiracji na
facebooku Garów Barbary. Dziś kanapka na cieniutko ukrojonym, pełnoziarnistym pieczywie.
Składniki:
- pieczywo pełnoziarniste
- duże liście młodego szpinaku bez ogonków
- plasterki koziego sera
- smaczny miód
- oliwa z orzechów włoskich
- świeżo mielony pieprz
Cienko ukrojoną kromkę pieczywa smarujemy lekko miodem i olejem, układamy kilka warstw liście szpinaku, ser, znów polewamy miodem i posypujemy pieprzem.
Pyszna kanapka!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do udziału w konkursie :
http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/06/konkurs-na-pierwsze-urodziny-bloga.html
dziękuje, już zerkam!
Usuń