wtorek, 11 czerwca 2013

kanapka z kozim serem (oraz miodem i oliwą zamiast masła)

Wiem, że masło jest dobre dla naszego wzroku ( i wciąż pamiętam, że niektóre witaminy rozpuszczają się w tłuszczach), ale wg mnie jest zbędnym tłuszczem w kanapkach  i dlatego go nie używam, choć tym razem skropiłam chleb olejem orzechowym. Do niedawna w ogóle nie jadłam pieczywa, a teraz rozkoszuję się różnymi kanapkowymi połączeniami -> więcej możecie pooglądać i zaczerpnąć inspiracji na facebooku Garów Barbary. Dziś kanapka na cieniutko ukrojonym, pełnoziarnistym pieczywie.



Składniki:

  • pieczywo pełnoziarniste
  • duże liście młodego szpinaku bez ogonków
  • plasterki koziego sera
  • smaczny miód
  • oliwa z orzechów włoskich
  • świeżo mielony pieprz
Cienko ukrojoną kromkę pieczywa smarujemy lekko miodem i olejem, układamy kilka warstw liście szpinaku, ser, znów polewamy miodem i posypujemy pieprzem.

2 komentarze:

  1. Pyszna kanapka!
    Pozdrawiam i zapraszam do udziału w konkursie :
    http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/06/konkurs-na-pierwsze-urodziny-bloga.html

    OdpowiedzUsuń