wtorek, 11 lutego 2014

pasta jajeczna z dietetycznym majonezem i ziarnami

Zawsze robiłam pastę jajeczną z pieczarkami i dziś rano też miałam taki zamiar, jednakże okazało się, że pieczarek nie ma. A miałam już zrobiony majonez i ugotowane jajka, więc wymyśliłam, że dodam odrobinę pora, trochę kukurydzy, garść ziaren i nadającą charakter czarnuszkę - wyszło bardzo dobrze. Do tego domowa, razowa bułeczka, szpinak i super kanapka na drugie śniadanie gotowa!



Składniki:

  • 1/2 porcji majonezu z tego przepisu
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 1-2 cm drobno pokrojonego pora
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • łyżka drobno pokrojonej natki pietruszki
  • garść prażonego sezamu
  • garść siemienia
  • czarnuszka do smaku
  • sól, pieprz
  • bułeczki
Jaja miksujemy z majonezem, solą i pieprzem. Mieszamy z resztą składników i nakładamy na bułeczki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz