piątek, 6 kwietnia 2012

Croissant - najlepszy

Stety bądź niestety nie będzie to przepis na francuskiego rogala. Obecnie nie widzę sensu spędzenia kilku godzin w kuchni żeby go ulepić, gdyż w wielu miejscach można kupić gotowe, pyszne i wciąż ciepłe croissant - takie właśnie będą nam potrzebne do idealnego śniadania. Takiego jak to.




Składniki:
  • croissant
  • mały, dojrzały banan
  • nutella
Rogala przecinamy wzdłuż w połowie, tak by można go było otworzyć. Smarujemy nutellą, kładziemy banana przekrojonego wzdłuż na pół. Wstawiamy na ok. 20 sekund do mikrofalówki. Jemy i się delektujemy. Ja popijałam do tego zimną maślankę.




1 komentarz:

  1. Ja ewentualnie kupuję ciasto francuskie i piekę, ale nawet nie udaję że próbuję zagniatać sama megaskomplikowany surowiec :P

    A Nutella i banan...no, lepiej być nie może ;)

    OdpowiedzUsuń