Składniki:
- opakowanie rukoli
- 200g gorgonzoli
- łubianka malin
- 100g prażonych płatków migdałów
SOS:
- oliwa
- ocet balsamiczny
- garść malin (z tejże łubianki)
- garść prażonych mielonych migdałów
- miód
Rukolę posypujemy serem, malinami i płatkami migdałów. Polewamy sosem.
Sos: proporcje oliwy, balsamico i miodu dobieramy wg smaku. Jeśli chcemy by sałatka była bardziej słodka dodajemy więcej miodu, jeśli bardziej octowa więcej balcamico. Do tego dodajemy utarte maliny i uprażoną mączkę migdałową. Do przyrządzenia sosu polecam moździerz.
PRAŻENIE to smażenie na suchej patelni aż orzechy będą rumiane.
Połączenie rukoli i malin musi być cudowne.
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję! :)
Luiza
jest smaczne i ładne ;)
OdpowiedzUsuńewentualnie zamiast migdałów można dać orzechy włoskie i zrobić sos miodowo-musztardowy :)
23 years old Sales Representative Briney Brumhead, hailing from Frontier enjoys watching movies like Death at a Funeral and Kayaking. Took a trip to Pearling and drives a Ferrari 250 SWB Berlinetta Competizione. anonimowy
OdpowiedzUsuń