poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Sałatka z fasolą

Bardzo ją lubię i często robię na kolację. Składniki dobrze się komponują zarówno smakowo, jak i kolorystycznie. Świetna propozycja na wielkanocny stół dla wegetarian oraz wszystkich znudzonych sałatką z "kurczakiem, kukurydzą i ananasem", znowu zastępuję mięso warzywami strączkowymi ;) Zawsze można zrobić obie wersje!




Składniki:
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • puszka ananasa w kawałkach
  • por
  • ser żółty
  • majonez+jogurt naturalny
  • ew. drobny makaron - np. w kształcie ryżu

Kroimy ser - w kostkę i pora - na plasterki podzielone na 4 (po prostu drobno). Wrzucamy wszystkie składniki do miski, dodajemy majonez i jogurt (w proporcjach 1:1), mieszamy. Ja nawet nie doprawiam...

1 komentarz: