Dla mnie pyszka!
Składniki:
- ok. 130 g wędzonego na zimno łososia
- 120g sera brie/camembert
- czerwona papryka
- pół dużego granatu
- 100g pestek słonecznika
- 2 ząbki czosnku
- majonez (1 łyżka)
- kilka kropli cytryny
- czarne oliwki
- zielona pietruszka do ozdoby
Łososia kroimy na mniejsze części. Ser i paprykę kroimy w kostkę. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni aż będą złociste. Wszystko to wrzucamy do miski i dodajemy granat. (Cząsteczki granatu najlepiej wyjmuje się dużą łyżką.) Do tego dodajemy łyżkę majonezu, 2 wyciśnięte ząbki czosnku i troszkę soku z cytryny. Na wierzchu układamy czarne oliwki i zieloną pietruszkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz