Składniki na jedną porcję:
- 2 placki tortilli (najlepiej pełnoziarniste)
- 1/4 małej czerwonej papryki
- 1/4 małej zielonej papryki
- 2-3 pomidorki koktajlowe
- dymka ze szczypiorkiem
- garść kukurydzy
- garść fasolki szparagowej
- garść czerwonej fasoli
- ser żółty
- sól morska, świeżo mielony pieprz
- guacamole - przepis TU
Papryki, pomidorki, dymkę dość drobno kroimy.
Jeden placek tortilli podpiekamy w piekarniku na wysokim poziomie na opcji grill, 180-200 stopni (twa to kilka chwil), następnie na tym placku układamy wszystkie warzywa, doprawiamy i posypujemy startym serem. Przykrywamy drugim plackiem i znów wkładamy do piekarnika na kilka minut. Kiedy ser się roztopi, a tortilla przyrumieni, wyjmujemy, spłaszczamy ręką aby się lepiej skleiła serem i kroimy na trójkąty.
Podajemy na ciepło z guacamole albo innym dipem.
smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń