piątek, 30 września 2011

Dip czosnkowy

Dip czosnkowy jest smakowitą ozdobą każdego przyjęcia. Podawany koniecznie z kolorowymi warzywami albo grissini (a mięsożercy mogą pokombinować z jakimiś kawałkami mięsiwa na patyku). To jest wersja podstawowa, można do niej dodać zioła, oliwki, suszone pomidory itp
Zobaczycie, że wiele osób chętniej sięgnie po marchewkę niż czipsy!


Składniki:
  • kostka sera feta
  • duży jogurt naturalny
  • kilka ząbków czosnku (wedle smaku)
  • świeżo mielony pieprz
Dodatki:
  • wszystkie kolory papryki
  • ogórek
  • marchewka
  • kalarepa
  • seler naciowy
  • brokuły
  • paluszki serowe
  • chipsy
  • i wiele innych
Fetę miksujemy z jogurtem, doprawiamy i już !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz