czwartek, 24 października 2013

kanapka z kozim serem, karmelizowaną cebulą i granatem

Podstawą mojej kanapki były własnoręcznie upieczone bagietki, a do tego ser kozi, który uwielbiam i parę smacznych dodatków.
Ja ją sobie wzięłam na wynos :)



Składniki:
  • bagietka
  • duży plaster sera koziego
  • karmelizowana cebula*
  • kilka ziarenek granatu
  • kilka liści sałaty
  • kilka kropli oleju sezamowego (niekoniecznie)
Na bagietce układamy po kolei sałatę, ser, cebulę i granat. Bułkę można skropić oliwą.

*Tak karmelizujemy cebulę:
  • duża czerwona cebula
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • chlust oliwy
Cebulę kroimy w piórka i szklimy na wolnym ogniu na oliwie. Następnie dodajemy cukier i ocet balsamiczny i ciągle smażymy aż cebula będzie miękka i słodka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz