Ale osobom, które nie znoszą zapachu anyżu odradzam przygotowywanie tego warzywa w domu ;)
gotowa wersja na drugie śniadanie
Składniki na 2 porcje:
- 1 bulwa fenkułu (czyli kopru włoskiego)
- 2 małe, czerwone papryki
- 200g zielonego groszku (mrożonego)
- 1 duży ząbek czosnku
- sól, pieprz
- natka pietruszki (okoły łyżki)
- chlust oliwy z oliwek
Umytą bulwę kroimy w cieniutkie paseczki i smażymy z pokrojoną w paseczki papryką na oliwie przez 10-15 min. Następnie dodajemy groszek i wyciśnięty czosnek, smażymy kolejne 2-3 minuty, doprawiamy. Posypujemy natką pietruszki.
Na talerz dołożyłam jeszcze łyżkę ugotowanej kaszy gryczanej.
ile kolorów:)
OdpowiedzUsuńtrzy
UsuńSmaczne warzywo, ale ciągle niedoceniane na naszych stołach:)
OdpowiedzUsuń