piątek, 3 lutego 2012

Sałatka z surimi

Ładnie się prezentuje i dobrze smakuje! Nie dość, że lubię połączenie zielonego z różowym, to jeszcze smakuje mi surimi z ogórkiem/brokułem. Do tego sezam...sezam daje to coś.



Składniki:
  • brokuł
  • opakowanie surimi ("paluszki krabowe")
  • 2-3 jajka ekologiczne
  • świeży ogórek
  • majonez
  • "garść" sezamu
  • sól
Brokuła myjemy, dzielimy na mniejsze części i gotujemy ok.5 min. w osolonym wrzątku. Surimi (rozmrożone), ogórka, ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę - lepiej większą niż mniejszą. Do tych składników dodajemy sezam, majonez (można go wymieszać z jogurtem naturalnym). Mieszamy i ewentualnie doprawiamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz