Składniki na 5-6 naleśników:
- jajo
- 200 ml mleka
- 80 g mąki
- szczypta soli morskiej, świeżo mielony czarny pieprz
- żurawina w słoiku
- camembert
- majonez
- orzechy włoskie
- rukola
Jajo mieszamy z mlekiem, dodajemy mąkę i sól, mieszamy i odstawiamy na ok. 30 min. Dodajemy sporo świeżo mielonego pieprzu. Mieszamy i smażymy naleśniki.
Każdy naleśnik smarujemy żurawiną i majonezem, kładziemy sporo sera camambert, zwijamy naleśnik tak jak pasztecik, czy springrollsy - tak aby nie wystawały końce, czyli najpierw składamy boki, potem zginamy górę i zwijamy od dołu. Złożony naleśnik podpiekamy w piekarniku lub na patelni aby ser się rozpuścił. Podajemy na rukoli, posypane orzechami
apetyczne :) na pewno były pyszne...z takimi dodatkami pychota :)
OdpowiedzUsuń