środa, 7 września 2011

tortilla z łososiem

To jedna z moich ulubionych przekąsek, uwielbiam połączenie łososia z delikatnym białym serkiem, i kaparami! Wersja z ogórkiem i koperkiem też jest pyszna. Albo z fetą i czarnymi oliwkami.
Polecam zamiast bułczasnych kanapek na drugie śniadanie. Czy tam lunch.

Składniki:
  • gotowe placki tortilli (oczywiście można je też zrobić samemu)
  • sałata lodowa
  • serek śmietankowy
  • sok z cyrtyny
  • łosoś wędzony
  • zielony ogórek i koperek lub kapary
Ilość składników wedle gustu.

Placek podgrzewamy ok.20 sekund w mikrofalówce, smarujemy serkiem, kładziemy kawałki łososia polane sokiem z cytryny, kapary/kostki ogórka i koperek, następnie strzępy sałaty lodowej i dowolnie składamy! Warto jest zostawić trochę wolnej przestrzeni z serkiem przy brzegu i nie ładować za dużo składników - wtedy lepiej się zawija; a jeśli coś Wam nie pójdzie - wbijcie wykałaczkę i będzie się trzymać ;) Polecam też podgrzanie na grillu "kanapkowym"!

Różne sposoby zwijania znajdziecie na youtube.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz