piątek, 30 września 2011

Pasta jajeczna

Pasta świetnie się komponuje ze świeżym pieczywem, ale może być też wykorzystana jako farsz do jajek.



Składniki:
  • 6 ugotowanych na twardo wiejskich jaj
  • 4 pieczarki
  • mała cebula
  • pół pęczka zielonej pietruszki
  • 1/4 pęczka szczypiorku
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • majonez + jogurt naturalny
  • 1/4 ząbka czosnku
  • masło, olej
Wstępnie pokrojone jajka, posiekaną pietruszkę, sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, majonez z jogurtem naturalnym miksujemy blenderem na prawie gładką masę.
Drobno pokrojone pieczarki i poszatkowaną cebulę podsmażamy na maśle z kroplą oleju aż pieczarki będą rumiane. Dodajemy do masy jajecznej wraz z poszatkowanym szczypiorkiem, mieszamy, ewentualnie doprawiamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz