piątek, 30 września 2011

Sałata

Do zrobienia tej sałatki zainspirował mnie sos mojego brata. Wystarczy nim polać sałatę i już jest pysznie, ale ja posunęłam się krok dalej i zrobiłam lekką, szybką sałatkę, która zdobi stół swymi kolorami.





Składniki:
  • miks sałat
  • 2 pomarańcze, obrane i pokrojone w kostkę
  • prażone pestki słonecznika i dyni (orzechy włoskie/migdały)
  • pokrojona w drobną kostkę mozarella
  • majonez
  • musztarda
  • naturalny miód
Sałatę, pomarańcze, mozarellę i pestki mieszamy w misce.
Na małym ogniu podgrzewamy musztardę, majonez i miód (w proporcjach 1:1:1) aż się połączą i utworzą gładką masę. Nie gotujemy!
Gdy sos przestygnie polewamy nim sałatę (najlepiej przed podaniem na stół), mieszamy i gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz